Tarinani

Johanna Siltala

Tarinani

Miksi lähdin auttamaan yrittäjiä?

Isoista bränditaloista yksityisyrittäjäksi

Olin tehnyt isoissa bränditaloissa töitä yli 20 vuotta: Orklalla tuotepäällikkönä (6 vuotta), Cloetalla markkinointipäällikkönä (10 vuotta)  ja Raisio Yhtymän Elintarvikedivisioonan markkinointijohtajana (6 vuotta). Kaipasin uusia haasteita, enkä halunnut lähteä Varsinais-Suomesta pääkaupunkiseudulle hakemaan töitä.

Löysin Konsulttiyhtymä AJAN verkoston. Sieltä sain vinkin laittaa oma yritys pystyyn ja liittyä mukaan kehittämään varsinaissuomalaisia pk-yrityksiä.  AJAN verkostossa oli heti paikka brändiosaajalle ja konseptikehittäjälle, markkinointiviestinnän ammattilaiselle. Perustin Siltala Consulting yrityksen vuonna 2013.

Toimin oman yritykseni kautta vuokrajohtajana start-up maailmassa yli 2 vuotta. Mikä riemullinen ja erittäin opettavainen jakso ammattiurallani.  Sinä aikana teimme hartiavoimin tuotekehitystä, investoriesityksiä ja pitchauksia, kansainvälistä myyntityötä, verkkokauppaa, some-markkinointia. Plantui  –  ” Everyone deserves a garden”

Yritysten haasteet ja kehitystarpeet ovat yllättävän samanlaisia

Äitini sairastumisen myötä olin tutustunut sote-alan toimintaan ja totesin, että sielläkin olisi paljon kehitettävää. Kävin muutamia ikääntyneiden hoitoon liittyviä kursseja läpi ja tutustuin samalla pieniin sote-alan toimijoihin. Pääsin kehittämään muutamaa sen alan yritystä. Huomasin, että onpa ala sitten esim elintarvikeala tai ikääntyneiden hoiva-ala, niin yrityksen haasteet ja kehitystarpeet ovat yllättävän samanlaisia: miten viestiä omasta toiminnasta ja kilpailuvalteista, miten houkutella ammattitaitoisia työntekijöitä, miten markkinointia –  erityisesti some-markkinointia  – pitäisi tehdä, kuinka saada uudet tuotteet ja palvelut parhaiten läpi omassa organisaatiossa ja varsinkin kilpailukentässä.

Ulkopuolista näkemystä, nopeaa työskentelyä ja selkeitä toimenpidelistoja arvostetaan

Nyt olen ehtinyt auttaa yli sataa pk-yritystä liittyen brändin kehittämiseen, markkinointiin, tuotekonseptointiin, palvelumuotoiluun ja kilpailuvaltin viestimiseen.  Hienoja projekteja, upeita yrittäjiä ja todella hienoja tuotteita ja palveluita löytyy pk-yrityksistä!  Yrittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä meidän yhteisiin kehitysprojekteihimme.  Eniten arvostetaan ulkopuolista näkemystä, nopeaa työskentelyä ja selkeitä toimenpidelistoja. Olen hyvin käytännönläheinen ja reipasotteinen työntekijä myös vetämään projekteja käytännössä. Vuokrajohtajana varmistan, että suunnitellut uudistukset ja toimenpiteet tulee yrityksessä tehtyä.

Ota yhteyttä