Yhteystiedot

Johanna Siltala

Tarinani

Miksi lähdin auttamaan yrittäjiä?

Isoista bränditaloista yksityisyrittäjäksi

Olin tehnyt isoissa bränditaloissa töitä yli 20 vuotta: Orklalla tuotepäällikkönä, Cloetalla markkinointipäällikkönä ja Raisio Yhtymän Elintarvikedivisioonan markkinointijohtajana. Kaipasin uusia haasteita, enkä halunnut lähteä Varsinais-Suomesta pääkaupunkiseudulle hakemaan töitä.

Löysin Konsulttiyhtymä AJAN verkoston. Sieltä sain vinkin laittaa oma yritys pystyyn ja liittyä mukaan kehittämään varsinaissuomalaisia pk-yrityksiä.  AJAN verkostossa oli heti paikka brändiosaajalle ja konseptikehittäjälle, markkinointiviestinnän ammattilaiselle. Perustin Siltala Consulting yrityksen vuonna 2013.

Toimin oman yritykseni kautta vuokrajohtajana start-up maailmassa yli 2 vuotta. Mikä riemullinen ja erittäin opettavainen jakso ammattiurallani.  Sinä aikana teimme hartiavoimin tuotekehitystä, investoriesityksiä ja pitchauksia, kansainvälistä myyntityötä, verkkokauppaa, some-markkinointia. Plantui  –  ” Everyone deserves a garden”

Yritysten haasteet ja kehitystarpeet ovat yllättävän samanlaisia

Äitini sairastumisen myötä olin tutustunut sote-alan toimintaan ja totesin, että sielläkin olisi paljon kehitettävää. Kävin muutamia ikääntyneiden hoitoon liittyviä kursseja läpi ja tutustuin samalla pieniin sote-alan toimijoihin. Pääsin kehittämään muutamaa sen alan yritystä. Huomasin, että onpa ala sitten esim elintarvikeala tai ikääntyneiden hoiva-ala, niin yrityksen haasteet ja kehitystarpeet ovat yllättävän samanlaisia: miten viestiä omasta toiminnasta ja kilpailuvalteista, miten houkutella ammattitaitoisia työntekijöitä, miten markkinointia –  erityisesti some-markkinointia  – pitäisi tehdä, kuinka saada uudet tuotteet ja palvelut parhaiten läpi omassa organisaatiossa ja varsinkin kilpailukentässä.

Ulkopuolista näkemystä, nopeaa työskentelyä ja selkeitä toimenpidelistoja arvostetaan

Nyt olen ehtinyt auttaa yli sataa pk-yritystä liittyen brändin kehittämiseen, markkinointiin, tuotekonseptointiin, palvelumuotoiluun ja kilpailuvaltin viestimiseen.  Hienoja projekteja, upeita yrittäjiä ja todella hienoja tuotteita ja palveluita löytyy pk-yrityksistä!  Yrittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä meidän yhteisiin kehitysprojekteihimme.  Eniten arvostetaan ulkopuolista näkemystä, nopeaa työskentelyä ja selkeitä toimenpidelistoja.

Ota yhteyttä